Floating skate park & freerun parcours

Kom in juni gratis skaten, freerunnen, basketballen of dansen in de Maashaven. Speel je liever een potje panna? Dat kan ook gewoon.

Ons drijvende festivalhart bestaat uit 3 grote bakken waarvan bak 2 helemaal in het teken staat van urban sports. We nodigen je uit om deze plek uit te komen proberen. In het schema hieronder zie je per week wanneer je langs kunt komen om te komen sporten op het water. Alles wat je nodig hebt is je eigen gear.

Naast vrij sporten worden er ook verschillende clinics en workshops aangeboden via Rushworld en Skateland. Of bezoek het skatesymposium op woensdag 21 juni met professioneel skater Leo Valls.

Skate Free Hours Schema
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Di 27 juni Free Free Free Free
Wo 28 juni Free Free Free
Do 29 juni Free Free
Vr 30 juni

Kom gratis sporten tijdens de blauwe Skate Free Hours. Dit schema krijgt wekelijks een update.

Deze week zijn er ook evenementen rondom skaten.

 

Praktische info
Toegang

 

De entree van het festivalhart is in de Maashaven, naast de Maassilo. Meld je bij aankomst bij de welkomstbalie. Je krijgt dan een polsbandje wat je toegang geeft tot het Floating Skatepark & freerun parcours.

Handig om te weten
  • Er is geen toilet in het festivalhart, de toiletten vind je in de Maassilo
  • In het festivalhart is geen waterpunt – neem dus een flesje water mee.
  • Tijdens een bezoek aan het festivalhart ga je akkoord met de Huisregels.
  • Neem je eigen skateboard, bal of andere gear mee.
  • Het sporten in de bak is op eigen risico.
Rush World

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand organiseert Rush World een aantal evenementen rondom freerunnen en andere urban sports.

Skateland

Leer skaten in het Floating Skatepark & freerun parcours! Doe gratis mee aan de Skate Clinics van Skateland en oefen tricks onder begeleiding van professionele instructeurs. De clinics vinden op de volgende dagen plaats:

Skate Symposium

Woensdag 21 juni 14.00 – 17.00

Op Go Skateboarding Day organiseert AIR in samenwerking met activist en community organizer Kim Butter een Skate Symposium. Waar staat Rotterdam als skatebare stad? En waarom is het interessant om door de ogen van skaters en urban sporters naar de publieke ruimte te kijken?

Professioneel skater en skatebemiddelaar Leo Valls reist af naar Rotterdam om te vertellen over de context en positie van skaters in Bordeaux.

Meer informatie