Bezoekersinfo festivalhart

Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken! Wandel de route over het water door drie enorme bakken. Onderweg kom je van alles te weten over de rol van het water in de toekomst van de stad.

Bezoek aan het festivalhart
Wandelroute over het water

Tijdens je bezoek aan het festivalhart loop je een wandelroute met uitkijkpunt over de Maashaven en de stad. Je bezoekt de drie bakken met daarin een plek voor urban sports, een groen park en een eventspace. Ook is er een buitententoonstelling. Over een aantal jaar komt hier het Nelson Mandelapark, ervaar nu al hoe dat voelt! Eigenlijk is het festivalhart dus een soort testlocatie; ervaar hoe het is om hier te wandelen, te sporten en naar muziek te luisteren.

Iedereen wordt geadviseerd gemakkelijke schoenen aan te trekken en geen hakken te dragen tijdens het bezoek.

Koop hier je ticket voor het festivalhart

Openingstijden

dinsdag t/m vrijdag: 13 – 21 uur
zaterdag & zondag: 10 – 18 uur

Tarieven

3,50 euro (volwassenen & kinderen vanaf 2 jaar)

Gratis – eenmalig voor Rotterdampashouders en WeArePublic pashouders.
Let op: kinderen tot 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene
Koop hier je ticket voor het drijvende festivalhart

Toegang

Om toegang te krijgen tot het festivalhart laat je je ticket scannen bij de welkomstbalie van de Rotterdam Architectuur Maand op het pleintje voor de Maassilo.

Rolstoeltoegankelijke uren

Het drijvende festivalhart bestaat uit een groot aantal trappen en telt bijna 300 traptreden. Het festivalhart is daardoor helaas minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en is niet rolstoeltoegankelijk, behalve op zondag 25 juni. Dan bieden we rolstoeltoegankelijke uren waarbij het mogelijk is om via een trapklimmer de loopbrug en bak 3 (tentoonstellingsbak) te bezoeken. Vanaf de loopbrug kun je het festivalhart van bovenaf bekijken. Lees alle informatie goed door voordat je een tijdslot boekt. Deze trapklimmer is niet geschikt voor elektrische rolstoelen.

Zondag 25 juni, rolstoeltoegankelijke uren. Meer informatie & tickets

Prikkelarme uren

Op zondag 11 en zondag 18 juni kun je het festivalhart in alle rust bezoeken van 10:00 tot 11:00 tijdens onze prikkelarme uren. Dit is bedoeld voor mensen die om wat voor reden dan ook snel overprikkeld raken. Alle schermen en audio staan uit, er zijn geen andere activiteiten in dit uur en er wordt maar een beperkt aantal mensen toegelaten tot het festivalhart. Tip: neem een koptelefoon of oortjes mee, de trappen van steigermateriaal maken geluid als jij of iemand anders er overheen loopt.

Haal hier je ticket voor de prikkelarme uren:

Zondag 11 juni, 10:00 – 11:00 uur
Zondag 18 juni, 10:00 – 11:00 uur

Floating Skate & Freerunpark

Het Floating Skate & Freerunpark is uitgerust met een miniramp, een freerun-parcours en een ruimte om vrij te sporten. Tijdens de maand juni vinden er diverse demonstraties plaats, daarnaast kun je gratis komen skaten en freerunnen in het festivalhart tijdens de Skate Free Hours. We publiceren hier iedere week een schema met de tijden waarop de baan vrij is om te gebruiken.

Verdiepende evenementen

Tip: Combineer je bezoek aan het festivalhart met een programma in het festivalhart, bijvoorbeeld het Skate Symposium. Reserveer dan alleen een ticket voor het programma, je hoeft dan niet ook nog een tijdslot te reserveren.

Bekijk hier het programma in het festivalhart

Adres

Festivalhart
Maashaven Zuidzijde 1-2
3081 AE Rotterdam

Openingstijden

dinsdag t/m vrijdag: 13 – 21 uur
zaterdag & zondag: 10 – 18 uur

Bereikbaarheid festivalhart
Lopen & fietsen

Het festivalhart bevindt zich op circa 15 minuten fietsen van station Rotterdam CS. Heb je geen fiets? Een fiets huur je onder andere met een OV-fiets abonnement. Er zijn ook een aantal fietsverhuur bedrijven in de buurt van het Centraal Station, zoals ZwaanBikes. Er is rondom het festivalhart voldoende ruimte om je fiets te parkeren.

Metro

De makkelijkste manier om met het openbaar vervoer bij het festivalhart te komen is met de metro. Met lijn D en E (richting Slinge) ben je in 9 minuten vanaf Rotterdam Centraal op metrohalte Maashaven. Vanaf de metrohalte loop je in 2 minuten naar het festivalhart.

Auto

Op de kade en in de directe omgeving is enige parkeergelegenheid. In de omgeving van het festivalhart (rondom de kade) geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 uur en 18.00 uur à €1,92 per uur (zone 240). Bekijk hier de tijden en prijzen van omliggende zones.

Tram

Tramlijn 2, 20 & 25 stoppen bij de Maashaven. Tramhalte Maashaven ligt onder het gelijknamige metrostation.

Watertaxi

Voor de deur ligt watertaxi standplaats Maashaven (nummer 62), bereikbaar vanaf 50 locaties. Een taxi reserveren kan via 010 403 03 03 of op de website van de Watertaxi.

Huisregels

Bij het betreden van het drijvende festivalhart ga je akkoord met alle huisregels.

Tickets

Koop hier tickets voor het festivalhart

Veelgestelde vragen

Meer antwoorden op je vragen vind je in de FAQ