Heilige Huisjes

Rotterdamse kerken, moskeeën, tempels en synagogen openen hun deuren: tijdens de Rotterdam Architectuur Maand 2022 organiseren Rotterdamse gebedshuizen samen met partners allerlei activiteiten onder de titel ‘Heilige Huisjes‘. Van 28 mei t/m 4 juni 2022 ontdek je de religieuze gebouwen van Rotterdam.

Bezoek een kerk, synagoge, tempel of moskee

Een middeleeuwse dorpskerk, een sobere wederopbouwkerk, een moskee of synagoge in een oude school, of een kleurrijke hindoetempel: alle religieuze gebouwen hebben een verhaal en zeggen iets over Rotterdam. Ontdek meer over de architectuur(geschiedenis) van deze gebouwen en de rol van het ontwerpveld bij gebedshuizen van de toekomst.

Heilige Huisjes organiseert verschillende activiteiten. Denk aan rondleidingen, architectuurlezingen of een spel over de herbestemming van een kerkgebouw. Maar ook een expo over hergebruik van kerkgebouwen, een luistervoorstelling over Citykerk Het Steiger (door Verhalenhuis Belvédère) en een avondprogramma langs verschillende gebedshuizen (door OMI Rotterdam).

Beeld: Rubén Dario Kleimeer

Bezoekersinformatie

Op deze pagina vind je binnenkort een uitgelichte selectie activiteiten met een sterke architectuur-link. Het volledige programma en alle deelnemende gebouwen zijn vanaf mei te vinden op heiligehuisjesrotterdam.nl.

Wil je jouw gedachten delen over de betekenis en toekomst van religieuze gebouwen? Gebruik de hashtag #heiligehuisjesrotterdam op sociale media.

Heilige Huisjes is een initiatief van de gemeente Rotterdam en De Kerkvernieuwers. Het programma wordt georganiseerd door de gebedshuizen in samenwerking met verschillende partners.